Lemmikkihoitola Janeter
TOP
Koirahoitola Koirat Uutiset

Kennelyskä

Kennelyskä on koiran ”flunssa”.  Perusterveelle koiralle se on vaaraton, eikä vaadi eläinlääkärin hoitoa, mutta sen jälkitaudit voivat olla vakavia. Niistäkin selviää useimmiten lääkekuurilla, aivan kuten ihmisilläkin. Kennelyskää vastaan on rokote nelosrokotteessa ja on myös erillinen rokote kennelyskää vastaan. Nelosrokote on voimassa 2-3 vuotta rokotteesta riippuen, mutta siinä oleva kennelyskäosuus vain yhden vuoden. Varmistathan että koirallasi ovat kaikki rokotukset kunnossa. Rokote ei anna 100% suojaa mutta voi helpottaa koiran oireita.

Kennelyskää esiintyy kaikissa paikoissa, missä on useampi kuin yksi koira. Esimerkiksi näyttelyt, harjoitushallit, koirapuistot ja koirahoitolat ovat tällaisia paikkoja. Kennelyskä tarttuu helpoiten pisaratartuntana, eli tarvitsee kuonokosketuksen tai ”yskäisyn naamalle”. Se voi tarttua myös pinnoilta, mutta niistä heikommin.

Kennelyskän itämisaika on 2-14 vrk ja kesto 1-3 viikkoa. Varoaika tapahtumiin tai esimerkiksi hoitolaan tulolle on kaksi viikkoa yskän parantumisen jälkeen. Yskivää tai varoajalla olevaa koiraa emme voi ottaa hoitolaan.

Tauti kuulostaa todella ikävältä. Pääosin se on kuivaa yskää, mutta varsinkin alkuvaiheessa koira voi yökkiä limaa tai vaahtoa. Jos perusterve koirasi on pirteä, syö hyvin, eikä kuumetta ilmene, voit rauhassa kotona odotella yskän parantumista. Koiraa ei tule rasittaa toipumisen aikana.

Toivoisimme, että kertoisit vaikka sähköpostilla tai txt viestillä, jos koirasi on meillä olon jälkeen sairastunut kennelyskään 2-14 vrk sisällä.

«

»