Lemmikkihoitola Janeter
TOP

Löytöeläimet

Koirahoitola Janeter toimii löytöeläinten vastaanottopaikkana Kangasniemellä. Vastaanotamme meille toimitettuja kiinniotettuja lemmikkieläimiä klo 10-20 välisenä aikana.

Meillä ei ole kuljetuspalveluita, emmekä tule pyydystämään karanneita lemmikkejä. Hoitolasta voit lainata ilmaiseksi loukun, jolla saa kiinni lähinnä kissoja. Kissoja ja koiria säilytämme lain vaatimat 15 vuorokautta.

Kuva: Pixabay

Jos löydät koiran tai kissan

Tyypillinen kissan löytäminen tapahtuu niin, että mirri vain ilmestyy talon/mökin pihalle, eikä lähde pois. Kissalle ei missään nimessä pidä tarjota ruokaa. Jos kissa vaikuttaa nälkiintyneeltä tai muuten rähjäiseltä, se on hyvä pyydystää ja toimittaa hoitolaan. Joskus vapaana kulkevien kissojen reviirit ovat laajoja ja kissa on vain matkalla omaan kotiinsa. Yllättävän ruokatarjoilun kohdatessa kissa saattaa kuitenkin jäädä vieraalle paikalle.

Jos mahdollista, nappaa vapaana kulkevasta koirasta tai kissasta kuva ja julkaise netissä. Facebookissa on ”Kangasniemi Foorumi” -niminen sivusto, joka on hyvin luettu ja tehokas kanava. Kerro eläimen löytöpaikka tai missä näit se viimeksi, jos et saa eläintä otettua kiinni. Jätä omat yhteystietosi. Usein koiraa /kissaa ei tarvitse kuljettaa Janeteriin asti, vaan omistaja voi noutaa eläimen suoraan löytöpaikalta.

Jos haluat, voit myös itse hoitaa kiinniottamaasi lemmikkiä, niin kauan kunnes omistaja löytyy. Lain mukaan löydetystä lemmikistä on kuitenkin ilmoitettava alueen vastuutaholle, eli Lemmikkihoitola Janeteriin.

Lemmikkihoitola Janeterin yhteystiedot

Lue myös: Irrallaan kulkevaa kissaa uhkaavat liikenne, petoeläimet sekä ihmiset