Koiran hammaskivi muodostuu plakista, joka kovettuu hampaan pinnalle, mikäli sitä ei mekaanisesti poisteta.

Toisille koirille kertyy hammaskiveä ja plakkia helpommin kuin toisille, tämä on hyvin yksilöllistä. Hammaskiven näkee helposti kun nostaa koiran huulia: se on kellertävää tai ruskeaa ainetta, joka voi paksuna kerroksena peittää osan hampaasta tai jopa koko hampaan.

Karvan alle 13-vuotias kultainennoutaja Viivi hammashoidossa. Hoitamassa Janet, apuna työharjoittelija Janina.

Hammashoito ja hammaskiven poisto suoritetaan ilman rauhoitusta ja puudutusta. Emmi-Pet -ultraääniharjalla hammaskiven poisto sujuu turvallisesti ja kivuttomasti. Puhdistuksen myötä myös suun ja ikenien yleinen hygienia paranee ja koiran hengitys raikastuu. Emmi-Pet -ultraäänihammasharja tuottaa ultraääniä, jotka saavat hammaskiven irtoamaan helposti. Hammaskivi irrotetaan siihen tarkoitetulla työvälineellä.

Viivin hampaat ennen hoitoa.
Hoidon jälkeen otettu kuva. 

Jotta hammashoito voidaan suorittaa, täytyy koirasi olla totutettu käsittelyyn. Pääsääntöisesti koirat antavat tehdä toimenpiteen todella hienosti. Jos koira kuitenkin pelkää kovasti tai on aggressiivinen, täytyy hammashoito keskeyttää.

Emmi-Pet ei ole mikään ihmeparannus koiran purukalustolle. Joskus hammasluu on tummunut tai suussa on muita ongelmia. Mikäli koiralla on suussa tulehduksia tai muita akuutteja sairauksia, koulutettu Emmi-Pet -hammashoitaja opastaa käyttämään lemmikkiä eläinlääkärillä.

Muistathan että myös koiralla on oikeus säännölliseen hammashoitoon.

» Avaa hinnastomme tästä!