Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenhoitaja ja eläinten kouluttaja. Olen lähes koko ikäni omistanut eläimiä. On kuitenkin aivan eri asia pitää koirahoitolaa pelkästään rakkaudesta eläimiin tai nojautuen harrastuksesta saatuihin tietoihin. Pitkä kokemus vieraiden eläinten hoitamisesta ja kouluttamisesta tuovat ammattitaitooni paljon näkökulmia, tietoa ja taitoa.

Tieteelliset tutkimukset tuottavat koko ajan uutta tietoa lemmikkieläinten käyttäytymisestä ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Siksi pidän ensiarvoisen tärkeänä jatkuvasti kouluttautua ja päivittää tietojani.

Ammattitutkintojen lisäksi olen opiskellut ongelmakoirien koulutusta, suorittanut trimmaajan perusopintoja Pohjois-Savon ammattiopistolla, suorittanut koirahierojan opinnot Tampereen urheiluhierojakoulussa sekä tehnyt koirien hammashoitajan opintoja Lahdessa, Mustin Kerholla. Kaikkien alojen koulutus kehittyy koko ajan ja on tärkeää pysyä ajan hermolla.

Harrastuspuolelta minulla on palveluskoirakokeen ylituomarin pätevyys, tukku erilaisia koetoimitsijakortteja (toko, mejä, luonnetesti, pk-lajit) ja kehätoimitsijan pätevyys. Viimeksi olen suorittanut  arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin. Harrastuksen merkeissä olen osallistunut myös lukuisille luennoille, seminaareihin ja leireille.

Kilpailen omien koirieni kanssa aktiivisesti mejässä, tokossa ja palveluskoiralajeissa.

– Janet –