Koirien ulkoilu

Koirat ulkoilevat neljä kertaa päivässä. Hyvillä ilmoilla monet koirat tykkäävät olla vaikka koko päivän ulkona. Sekin on mahdollista. Ulkotarhoihin kuljetamme koirat käsin, suoraa kulkuyhteyttä sisätarhoista ulkotarhoihin eli ”luukkupaikkoja” ei ole tällä hetkellä.

Koiran viihtyvyyden tueksi voit varata erillisiä lenkkejä; joko puolen tunnin tai tunnin kävelyitä kerran tai jopa useaan kertaan päivässä! Yli viikon lomajaksoilla suosittelemme lisälenkitysten varaamista.

Ulkotarhoissa oleilun lisäksi koirat voivat omistajan luvalla myös juosta pihallamme  vapaana. Piha on aidattu kokonaisuudessaan. Aita on matala (120 cm), joten jos koiralla on voimakas riistavietti tai se on innokas karkailemaan, emme suosittele sen laskemista vapaaksi pihamaalle. Isolla pihalla koirat ovat aina valvonnan alla.

Koirien kanssa erikseen varatut kävelyt suoritetaan metsäpoluilla tai -tiellä. Jos koiranne on tottunut flexiin, käytämme mielellään sellaisia. Koiran omistaja tuo mukanaan omalle koiralleen sopivat ulkoiluvälineet, joista se ei pääse peruuttamaan tai rimpuilemaan irti. Kesäisin koiranne on mahdollisuus päästä uimaankin.

Jos koiranne on kovin sosiaalinen ja asiakkaista löytyy sille sopivankokoinen leikkikaveri (jonka omistaja myös on antanut koiralleen leikkiluvan) voivat koirat leikkiä ulkotarhassa tai pihalla valvonnassa. Seurustelun onnistumiseksi koirien on hyvä olla suunnilleen saman kokoisia, koska suuri kokoero voi aiheuttaa tahattomia vahinkoja, kun toisilleen vieraan koirat tekevät tuttavuutta. Vaikka iso koira tarkoittaisi pelkkää hyvää, voi varomaton tassunisku tai ystävällinen painiyritys olla pienelle koiralle kohtalokas. Koirahoitola päättää aina viime kädessä, voivatko koirat leikkiä keskenään.

Ulkotarhat:

Laadukkaat ulkotarhat ovat olennainen osa koirien turvallista ulkoilua.

Tarhojen materiaali on sinkittyä terästä. Verkon silmäkoko 50×100 mm ja materiaalivahvuus 4 mm. Elementtien jokainen lanka on kiinnitetty hitsaamalla kehään. Tarhat ovat pääsääntöisesti 4 x 6 metriä ja elementit 220 cm korkeita. Kaikissa tarhoissa on ylimenoesteet ja kaivuuesteet kivituhkan alla.

Tarhat ovat osittain katetut, jolloin ne on suojattu niin auringolta kuin sateeltakin. Tarhoissa on myös valaistus, joten ulkona viihtyvät koirat tuntevat olonsa turvalliseksi myös iltahämärällä. Jokainen tarha on eristetty kokonaan naapurista 220 cm korkealla näköesteellä. Tämä takaa jokaiselle koiralle stressittömän ja rauhallisen ulkoilun.

Tarhojen päivittäiseen huoltoon kuuluu tietysti ulosteiden kerääminen ja vesiastioiden pesu ja täyttäminen.