Lemmikkihoitola Janeter
TOP

Koirien hieronta

Koirahieronnalla voidaan nopeuttaa trauman tai leikkauksen jälkeistä koiran kuntoutumista sekä auttaa urheilukoiraa parempiin suorituksiin ilman vammoja. Klassista hierontaa käytetään urheilukoirille jo havaittujen lihasjumien hoitoon. Kotikoira hyötyy hyvänolon hieronnasta, joka sekin on asiantuntijan tekemää hoitoa, mutta työssä ei varsinaisesti keskitytä lihasjumeihin. Stressaantunut koira hyötyy hieronnasta, koska lihakset rentoutuvat ja kuona-aineet pääsevät poistumaan lihaksistosta.

Hieronnan tavoitteena on tukea suorituksen jälkeistä palautumista sekä lisätä hyvinvointia. Hieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä lihasvammojen syntyä. Koulutettu koirahieroja saattaa löytää koiran kehosta jumeja, joita kotikonstein ei löydy ja joskus syy esimerkiksi ontumiseen löytyy juurikin koirahierojan vastaanotolla.

 Sairaan tai vammautuneen koiran hieronta on osa sen paranemista jouduttavaa kuntoutusta.

Tervetuloa koirahierontaan!

Hieronnalla voidaan vähentää lihaskireyksiä ja -jännityksiä sekä lisätä ja ylläpitää lihasten joustavuutta. Lihasten verenkierto ja aineenvaihdunta tehostuu ja koko koiran keho rentoutuu. Parhaimmillaan hieronta poistaa kipua, koordinaatio paranee ja turvotukset helpottuvat. Koirahieroja saa koiran lihaksistosta kuona-aineet liikkeelle ja näin ylläpidetään lihaksen hyvää aineenvaihduntaa ja elastisuutta.

Voimakkaasti kipuilevaa tai tulehduksista kärsivää koiraa en voi hieroa. Tulehdukset saattavat aktivoitua ja kovin kipeä koira ehdollistaa helposti hieronnan kipuun. Kipua pelkäävä koira on jäykkä, lihakset eivät rentoudu ja silloin hoitovaste on mitätön. Hieronta ei ole ihmelääke sairaalle koiralle, mutta kelpo tukihoito esimerkiksi toipilaalle tai lihaskireyksien ennaltaehkäisyyn. Vanhat koirat hyötyvät hieronnasta erityisesti, koska hieronta tukee niiden liikkumiskykyä omien voimien hiipuessa. Myös aivan nuorta koiraa tai pentua voi käyttää hierojalla. Näin se tottuu mukavalla tavalla vieraan ihmisen käsittelyyn.

Koirahieronta kestää noin 45-60 min.

Tervetuloa koirahierontaan!