Käytösongelmat ovat kotikoirilla melko yleisiä.

Ongelmat voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään: koirat, joilla oikeasti on joku maaninen tai sairaalloinen käytös. Tai se käyttäytyy lajilleen epätyypillisesti ja näin aiheuttaa itselleen sekä omistajilleen harmaita hiuksia. Toinen ryhmä on koirat, jotka käyttäytyvät täysin lajilleen ja rodulleen tyypillisesti, mutta koiran normaali käytös aiheuttaa omistajalle ongelmia.

Yleisimpiä ongelmia ovat hihnassa kiskominen, vastaantulijoille haukkuminen, eroahdistus, tavaroiden tuhoaminen, liika vilkkaus ja tottelemattomuus sekä aggressiivisuus ihmisiä ja muita koiria kohtaan.

Melkein kaikkia koiria ja heidän omistajiaan voidaan auttaa saavuttamaan parempi elämänlaatu ja pärjäämään arjessa. Usein se vaatii joitakin toimenpiteitä, koulutusta ja toisinaan asennemuutostakin. Koiran koko luonnetta voidaan tuskin muuttaa: vilkkaasta ei saada rauhallista, haukkuvasta ei tule täysin hiljaista ja kovin karkaavainen yksilö tuskin oppii olemaan vapaana lähistölläsi. Vain television koirankoulutusohjelmissa koiran koulutus toimii niin että omistaja saa kouluttajalta vinkin, jota noudattamalla koko koira muuttuu. Arkielämässä ongelmakoiran kanssa eläminen on jatkuvaa tasapainottelua, ennakointia ja joustamista.

Jos haluat saada ongelmakoirakouluttajan apua, voit soittaa tai lähettää vaikka sähköpostia. Yleensä asia lähtee etenemään niin, että ensin lähetän Sinulle ennakkotietolomakkeen, sen palautettuasi käyn tapaamassa sinua ja koiraasi ja sitten tehdään yksilöllinen koulutussuunnitelma. Ja sitten koulutetaan!

Koirien koulutuksessa käytän ainoastaan positiivisia menetelmiä.

Huomio! En anna tekstiviestillä tai sähköpostilla koirankoulutusvinkkejä. Ongelmakoiran koulutuksessa on olennaista tavata henkilökohtaisesti sekä omistaja että koira.

Ota rohkeasti yhteyttä!

» Avaa hinnastomme tästä! 

Kuvassa rodunominaista normaalia käytöstä, joka saattaa toisinaan aiheuttaa omistajille harmaita hiuksia…